Infrastructuur

worldmapOmdat een netwerk snel en betrouwbaar (zeker voor streaming media), maar ook makkelijk toegankelijk moet zijn voor beheer, heeft IC Hosting haar eigen netwerk (AS49625) waardoor wij 100% onafhankelijk zijn van andere providers. Mede hierdoor is de uptime van ons netwerk het laatste jaar nagenoeg 100% geweest.

De fundering van dit netwerk is gebouwd op Brocade XMR 4000 voor de routing en HP Procurve en Brocade switches voor het switching gedeelte. Dit alles wordt beheerd in het Evoswitch datacentre in Haarlem en het InterXion datacentre.

Het netwerk heeft onder andere de volgende verbindingen:

  • 1000 mbit NL-IX
  • 1000 mbit OpenPeering
  • 2000 mbit Atrato transit

Alle verbindingen hebben een dubbele (redundante) ring, waardoor bij falen van een ring een andere ring het automatisch overneemt. En natuurlijk is ons netwerk ook IPv6 gereed, waardoor wij volledig voorbereid zijn op de toekomst.

Ripe
IC Hosting is officieel RIPE member (LIR), wat betekent dat wij ook volledig beheer over onze IP ranges hebben. Wij kunnen zelf ranges aanvragen op onze naam of op naam van (colocatie) klanten, nog een stap dichter bij onafhankelijkheid.